Quality Consulting

Intervju med vår Partner i Malmö

“I samband med att vi expanderat i Malmö, vill vi ge en inblick i vår nya Partners syn på bolaget och hur han ser på framtiden. Ta del av hans tankar kring bolaget och ledarskap.”

I samband med att vi expanderat i Malmö, vill vi ge en inblick i vår nya Partners syn på bolaget och hur han ser på framtiden. Rahul Sharma har tidigare erfarenhet av ledande positioner inom koncernredovisning, controlling samt effektiviseringsprojekt i flera olika branscher och lever efter mottot ”Ingen utmaning är för stor”. 
Ta del av hans tankar kring bolaget och ledarskap. 

 

Kan du berätta lite om Quality Consulting?

Affärsidén är enkel. Målsättningen med QC är att erbjuda ekonomitjänster till bolag av alla storlekar och skräddarsy lösningar för varje kund. Vi är konsulter inom ekonomi som arbetar mot både mindre ägarledda bolag och några av de största bolagen. 

Mot de ägarledda bolagen tar vi ett helhetsansvar för deras ekonomi och bistår med finansiell rådgivning, så som strategiska beslut kring exempelvis företagstransaktioner och effektiviseringsprojekt. Till de större bolagen erbjuder vi några av de bästa interimskonsulterna som bemannar kvalificerade ekonomiroller.

 

Vad var det som lockade med att starta eget?

Att bygga något helt från grunden och sätta sin prägel på en hel organisation är en kittlande utmaning. Det är just den utmaningen som driver mig att driva ett bolag.

 

Vad är utmaningen med att vara företagsledare?

Att helt plötsligt måste kunna allt från IT, grafisk design, juridik till inredning. Samtidigt är detta otroligt utvecklande för mig och förhoppningsvis kommer jag kunna ge vidare råd om detta till våra ägarledda kunder. Förutom inredning såklart, där är jag hopplös.

 

Vad gör dig till en bra företagsledare och entreprenör?

En fråga som jag ofta får är huruvida det bästa med att vara entreprenör och driva eget är att arbeta för sig själv. Jag tycker snarare att det är tvärtom, där jag nu har ett ansvar för alla anställda och på så sätt arbetar jag mer för alla andra i bolaget, istället för mig själv. Jag tror att det är en viktig inställning som alla företagsledare bör ha för att lyckas. Dessutom förespråkar jag alltid högt i tak där ingen ska vara rädd för att tycka till och jag älskar att testa nya idéer. 

 

Vad skulle du säga är din bästa egenskap som chef och ledare?

Jag tror att det är att jag alltid prioriterar individernas utveckling och motivation oavsett vilken investering som krävs. Jag är helt säker på att det är det som verkligen spelar roll för hur bolaget presterar på lång sikt.

 

Vad är din förhoppning med Quality Consulting?

Enkel fråga, att göra QC till världens bästa arbetsplats med de absolut nöjdaste kunderna!

 

Vad är de långsiktiga och kortsiktiga mål med företaget?

På kort sikt är målet att bygga en stabil grund för bolaget där vi rekryterar rätt människor och bygger långsiktiga kundrelationer. Det är detta som sedan blir grunden för de långsiktiga ambitionerna. Målsättningen på lång sikt är att utveckla bolaget så att vi erbjuder mer än kvalitativa ekonomikonsulter, men vad det blir får vi hålla på ett tag till.

Quality Consulting